lördag 21 april 2012

VÅRJERKA

Veckans bokbloggsjerka är här och idag är Annikas fråga till Jerkarna;

Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig över huvud taget.

Jag skulle säga att det är högst varierande, men jag skulle aldrig läsa ut en bok om den inte tilltalade mig. Jag är inte personen som läser ut en bok bara för att jag påbörjat den, vilket har resulterat till väldigt många halvlästa böcker genom åren.
Men efter ett par tre kapitel vet man ju om det är något att ha...
Tyvärr är det nog mer om boken är rätt för min stämning just då som avgör. Jag väljer de böcker jag ska läsa med rätt god omsorg tycker jag och och tror nog att väldigt många bra böcker har blivit avbrutna för att det inte passade mig just för stunden. Tack och lov så ligger där där i nån bokhög och väntar på mig nåt år senare och säger till mig; nu då? Och ja...då kan det mycket väl vara så att det är en början på en kärlekshistoria mellan boken och mig.

Ett bra exempel är Mannen utan öde av Imre Kertez som jag vet att jag vill läsa men har liksom börjat och sen har det inte funkat efter ett kapitel. Men jag vet att dagen kommer och den kommer vara fantastisk- om man nu kan säga det om en bok om förintelsen.

2 kommentarer:

  1. Visst spelar humöret roll för vad man tycker om en bok. Det är lite synd om man inte prickar rätt.

    SvaraRadera
  2. Jag både lägger ner vissa totalt och tar en paus med vissa. Det beror på hur dålig/irriterande/obegriplig den var. VI läser ungefär lika långt.

    SvaraRadera